27-04-2017 Mooie start van het buitenseizoen in de Bilt 

Op Koningsdag vond dit jaar voor de 36e keer het tuigpaardenconcours plaats in de Bilt, dit is de start van het buitenseizoen.

Fantijn won zeer overtuigend de grote Limietklasse, hij was heel mooi verheven in het front en het totaalbeeld was heel rijk. Zijn zeer ruime voorbeen gebruik en het goed ondertredende achterbeen maakte het totaalplaatje compleet.

Cizandro eindigde op de vierde plaats in de Ereklasse, hij was nog wat druk maar liet zeer goede dingen zien.

Foto: Fantijn

26-04-2016 Aarnold 471 zoon Tymen van 't Lansink absolute topper in ABFB test 3!

Op woensdag 26 april vond het eindexamen plaats van ABFP test 3. In het kader van het nakomelingenonderzoek liepen er van Aarnold 471 drie nakomelingen mee. In ABFP test 2 hadden zijn nakomelingen al een goede score neergezet (waaronder de hoogste score), in test 3 deden ze dat opnieuw! De absolute topper van test 3 was sterhengst Tymen van 't Lansink (Aarnold x Beart) gefokt door MH Loman uit Zwiggelte en in eigendom van de fam. Tanck uit Vragender, Tymen behaalde de topscore van 89 punten onder het zadel en 90 punten aangespannen! Hij behaalde op alle onderdelen een 8 of hoger!   

De sterhengst Viktor van den Meyerhöfen (Aarnold x Mintse) van fokker/eigenaar: HJ Bothmer uit Neustadt behaalde een hele mooie score van 77 punten onder het zadel en 77 punten aangespannen.

Tjitze fan 'e Goëngamieden (Aarnold x Tsjalke) fokker: Brandsma uit Goenga, eigenaar A Okkema,uit Britswerd behaalde een score van 73,5 onder het zadel en 74,5 aangespannen. Na de test werd Tjitze aangeboden voor de keuring en werd hier ster verklaard!

Het sterpercentage van de nakomelingen ligt hiermee ook heel hoog, van de tot nu toe 12 gekeurde nakomelingen zijn er 7 ster verklaard!

Foto: Tymen van 't Lansink (Foto: Johanna Faber)

 

 

21-04-2017 Drie dochters van Eebert Keur verklaard tijdens IBOP


Tijdens de IBOP voor tuigpaardmerries in Ermelo zijn drie dochters van Eebert keur verklaard. De nationaal Kampioen van de driejarige merries van afgelopen jaar Ilanda (Eebert x Manno) behaalde een absolute topscore van 89 punten! 

De andere twee merries die slaagden zijn: Ireda (Eebert x Unieko) en Indira WB (Eebert x Reflex).

Cizandro dochter Ilina slaagde ook voor de IBOP en werd bevorderd tot Keur merrie. 

Fokkers en eigenaren gefeliciteerd met deze mooie resultaten! 

22-04-2017 Milan fan stal Bellefleur wint in Luttenberg, Ilanda tweede in finale 

Op zaterdag 22-04-2017 vond in Luttenberg de jaarlijkse Noordelijke tuigpaardendag plaats, hoogte punten van dit indoor concours zijn de nieuwelingenrubrieken. Bij de Friese tuigpaarden maakte Milan fan stal Bellefleur (Norbert x Beart) zijn debuut in de tuigpaardensport. Hij kwam groots binnen en hield dit de hele wedstrijd vast! Hij maakte veel front, ging zitten en hij had heel veel beweging. 

Bij de nieuwelingen voor merries eindigde Ilanda op een hele mooie tweede plaats in de finale. In de voorondes behaalde ze een hele mooie eerste plaats in haar groep. Ze heeft zeer veel uitstraling en zeer tuigtypische bewegingen!

De finale nieuwelingen voor hengsten en ruinen werd gewonnen door Cizandro zoon Helandro B, hij viel op met zijn zeer tuigtypische optreden waarin hij veel front heeft en veel beweging. Een paar dagen eerder won hij ook al de nieuwelingen in Houten! 

Foto: Milan fan stal Bellefleur (Foto: Johanna Faber)

 

 

08-04-2017 Ilanda (v. Eebert) wint nieuwelingen in Ambt Delden, Cizandro Twents Kampioen aan de lange lijnen


Op zaterdag 8 april vond het indoor tuigpaarden concours in Ambt Delden plaats, één van de hoogte punten van dit concours zijn de nieuwelingen rubrieken. De vierjarige merrie Ilanda (Eebert x Manno) werd uitverkozen door de jury als beste nieuweling van 2017 in Ambt Delden. Ilanda is de Nationaal Kampioen van de 2 en 3 jarige tuigpaardmerries aan de hand. Ze bewijst nu dat ze in het tuig ook heel goed mee kan doen. Ze won dan ook zeer overtuigend de nieuwelingen door haar zeer natuurlijke manier van bewegen zonder hulpmiddelen! Ze heeft zeer veel uitstraling, looplust en veel beweging met een zeer sterk achterbeen gebruik. Op de vierde plaats in de finale eindigde de Cizandro zoon Helandro B.

Cizandro is in Ambt Delden winnaar geworden van het Twents Kampioenschap voor KWPN dekhengsten aan de lange lijn. Drie hengsten streden aan de lange lijn om het Twents Kampioenschap. Met zijn machtige optreden kon Cizandro deze titel niet ontgaan. De show van de hengst was zeer indrukwekkend. Cizandro showde zich zoals we van hem gewend zijn, veel front, uitstraling en veel kracht er ruimte in beweging! 


 

 

 

Copyright (c) Fradocos 2014. All rights reserved.