21-04-2018 Eebert zoon Kordaat goedgekeurd bij het KWPN

Vandaag vond het eindexamen plaats van het verrichtingsonderzoek van de KWPN tuigpaardhengsten. Kordaat (Eebert x Patijn x Jonker) werd goedgekeurd met zeer goede cijfers en werd dan ook de verrichtings Kampioen! 

Kordaat is beschikbaar vanaf ons station.

Fokker en eigenaar gefeliciteerd met de mooie succes!

Uitgebreide informatie volgt zsm 

 

21-02-2018 Dekhengst Fantijn verkocht


Onze dekhengst Fantijn is verkocht aan Lammert Tel uit Een, hij zal niet meer ingezet worden als dekhengst en gaat volledig de sport in. Fantijn heeft vanaf zijn 3e jaar bij ons op station gestaan en heeft zeer succesvol gepresteerd in de sport. Hij heeft vele kampioenschappen behaalt waaronder het Dekhengsten Kampioenschap in 2016 en hij heeft alle VTN Kampioenschappen gewonnen (4, 5, 6 en 7 jarige). 

Fantijn blijft beschikbaar voor de fokkerij via diepvriessperma.

03-02-2018 Eebert wint voor de 3e keer de Oregon Trofee, zijn zoon Kampioen!

Tijdens de KWPN hengstenkeuring heeft Eebert voor de 3e keer de Oregon Trofee gewonnen! Hij liep een zeer sterke en constante wedstrijd en liet zijn ruime en krachtige bewegingen zien aan het publiek. 

Zijn zoon Kentucky (Eebert x manno) werd Kampioen van de jonge jaargang. Van Fantijn werd een zoon 2e in de kampioenskeuring, ook van Atleet liep er een zoon in de kampioenskeuring. 

14-02-2018 Nieuw op ons station: Tymen 503

 

Sinds enkele dagen staat de KFPS goedgekeurde dekhengst Tymen 503 op ons station. Hij is door ons aangekocht en zal vanaf dit seizoen beschikbaar zijn vanaf ons station. 

 

Tymen is in het najaar van 2017 goedgekeurd als KFPS stamboekhengst met uitstekende cijfers,78.5 voor de rijproef, 83.5 voor de menproef en 86 punten voor de tuigproef. 

Tymen komt uit de zeer goed fokkende, bekende Fjildsicht-lijn. Zijn vader is de sterk fokkende Tsjalle 454. Moeder Esoca fan Fjildsicht (v. Harmen 424) is Kroon Sport en heeft 5 keer een 1e premie behaald op de keuring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13-01-2018 KFPS hengstenkeuring Leeuwarden zeer succesvol, Menne 496 algemeen reserve Kampioen!

Het waren drie mooie dagen in Leeuwarden, op donderdag begon de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. Op de vrijdag vond de derde bezichtiging plaats, uiteindelijk werden er 5 door ons voorgebrachte hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Het gaat om deze vijf hengsten:

Milan fan Stal Bellefleur (Norbert x Beart)

Twix v.d. Terpen (Maurits x Abel)

Wilko v.d. Terpen (Beart x Rindert)

Wilbert (Michiel x Beart)

Yalke van 'n Elsmos (Alke x Beart)

Fokkers en eigenaren van harte gefeliciteerd! 

 

De zaterdag staat in het teken van de keuring van de goedgekeurde stamboekhengsten. Onze hengsten lieten zich super zien!

Aarnold 471 is reeds goedgekeurd op afstammelingen en was als eerste aan de beurt van onze hengsten. Hij eindigde op een mooie 4e plaats in een sterke groep hengsten.

Maurits 437 en Beart 411 werden beide in de lange lijnen gepresenteerd en deden dit super! Ze kregen beide een uitnodiging voor de kampioenskeuring oudere hengsten! 

Meinte 490 liet zich ook heel sterk zien in beweging en valt op met zijn behang en bouw, hij behaalde een 4e plaats in zijn sterke groep.

Menne 496 eindigde op de 2e plaats in zijn groep en kreeg een uitnodiging voor de kampioenskeuring jonge hengsten, hij viel op met zijn sterke bouw, kwaliteit in het beenwerk en zijn super bewegingen.

In de kampioenskeuring jonge hengsten gooide Menne 496 er nog een schepje bovenop en draafde nog beter dan in zijn groep, hij werd uitverkozen tot reserve Kampioen jonge hengsten! Hierdoor kreeg Menne 496 een uitnodiging voor de algemene Kampioenskeuring, hij liet zich weer heel goed zien en werd Algemeen reserve Kampioen van de hengstenkeuring! Een fantastisch moment om mee te maken met deze nog jonge hengst! Hij treed hiermee in de voetsporen van zijn vader Norbert 444 en opa Beart 411!

Een ander mooi moment was de preferent verklaring van Norbert 444, die sinds 2 jaar in Amerika verblijft. Norbert 444 blinkt al jaren uit in de fokkerij en is op 14 jarige leeftijd al preferent verklaard.

 

 Menne 496, algemeen reserve Kampioen HK 2018

 


 

 

 

Copyright (c) Fradocos 2014. All rights reserved.