14-02-2018 Nieuw op ons station: Tymen 503

 

Sinds enkele dagen staat de KFPS goedgekeurde dekhengst Tymen 503 op ons station. Hij is door ons aangekocht en zal vanaf dit seizoen beschikbaar zijn vanaf ons station. 

 

Tymen is in het najaar van 2017 goedgekeurd als KFPS stamboekhengst met uitstekende cijfers,78.5 voor de rijproef, 83.5 voor de menproef en 86 punten voor de tuigproef. 

Tymen komt uit de zeer goed fokkende, bekende Fjildsicht-lijn. Zijn vader is de sterk fokkende Tsjalle 454. Moeder Esoca fan Fjildsicht (v. Harmen 424) is Kroon Sport en heeft 5 keer een 1e premie behaald op de keuring.

 

 

 

 

 

 

 

03-02-2018 Eebert wint voor de 3e keer de Oregon Trofee, zijn zoon Kampioen!

Tijdens de KWPN hengstenkeuring heeft Eebert voor de 3e keer de Oregon Trofee gewonnen! Hij liep een zeer sterke en constante wedstrijd en liet zijn ruime en krachtige bewegingen zien aan het publiek. 

Zijn zoon Kentucky (Eebert x manno) werd Kampioen van de jonge jaargang. Van Fantijn werd een zoon 2e in de kampioenskeuring, ook van Atleet liep er een zoon in de kampioenskeuring. 

27-04-2017 Mooie start van het buitenseizoen in de Bilt 

Op Koningsdag vond dit jaar voor de 36e keer het tuigpaardenconcours plaats in de Bilt, dit is de start van het buitenseizoen.

Fantijn won zeer overtuigend de grote Limietklasse, hij was heel mooi verheven in het front en het totaalbeeld was heel rijk. Zijn zeer ruime voorbeen gebruik en het goed ondertredende achterbeen maakte het totaalplaatje compleet.

Cizandro eindigde op de vierde plaats in de Ereklasse, hij was nog wat druk maar liet zeer goede dingen zien.

Foto: Fantijn

13-01-2018 KFPS hengstenkeuring Leeuwarden zeer succesvol, Menne 496 algemeen reserve Kampioen!

Het waren drie mooie dagen in Leeuwarden, op donderdag begon de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. Op de vrijdag vond de derde bezichtiging plaats, uiteindelijk werden er 5 door ons voorgebrachte hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Het gaat om deze vijf hengsten:

Milan fan Stal Bellefleur (Norbert x Beart)

Twix v.d. Terpen (Maurits x Abel)

Wilko v.d. Terpen (Beart x Rindert)

Wilbert (Michiel x Beart)

Yalke van 'n Elsmos (Alke x Beart)

Fokkers en eigenaren van harte gefeliciteerd! 

 

De zaterdag staat in het teken van de keuring van de goedgekeurde stamboekhengsten. Onze hengsten lieten zich super zien!

Aarnold 471 is reeds goedgekeurd op afstammelingen en was als eerste aan de beurt van onze hengsten. Hij eindigde op een mooie 4e plaats in een sterke groep hengsten.

Maurits 437 en Beart 411 werden beide in de lange lijnen gepresenteerd en deden dit super! Ze kregen beide een uitnodiging voor de kampioenskeuring oudere hengsten! 

Meinte 490 liet zich ook heel sterk zien in beweging en valt op met zijn behang en bouw, hij behaalde een 4e plaats in zijn sterke groep.

Menne 496 eindigde op de 2e plaats in zijn groep en kreeg een uitnodiging voor de kampioenskeuring jonge hengsten, hij viel op met zijn sterke bouw, kwaliteit in het beenwerk en zijn super bewegingen.

In de kampioenskeuring jonge hengsten gooide Menne 496 er nog een schepje bovenop en draafde nog beter dan in zijn groep, hij werd uitverkozen tot reserve Kampioen jonge hengsten! Hierdoor kreeg Menne 496 een uitnodiging voor de algemene Kampioenskeuring, hij liet zich weer heel goed zien en werd Algemeen reserve Kampioen van de hengstenkeuring! Een fantastisch moment om mee te maken met deze nog jonge hengst! Hij treed hiermee in de voetsporen van zijn vader Norbert 444 en opa Beart 411!

Een ander mooi moment was de preferent verklaring van Norbert 444, die sinds 2 jaar in Amerika verblijft. Norbert 444 blinkt al jaren uit in de fokkerij en is op 14 jarige leeftijd al preferent verklaard.

 

 Menne 496, algemeen reserve Kampioen HK 2018

 

26-04-2016 Aarnold 471 zoon Tymen van 't Lansink absolute topper in ABFB test 3!

Op woensdag 26 april vond het eindexamen plaats van ABFP test 3. In het kader van het nakomelingenonderzoek liepen er van Aarnold 471 drie nakomelingen mee. In ABFP test 2 hadden zijn nakomelingen al een goede score neergezet (waaronder de hoogste score), in test 3 deden ze dat opnieuw! De absolute topper van test 3 was sterhengst Tymen van 't Lansink (Aarnold x Beart) gefokt door MH Loman uit Zwiggelte en in eigendom van de fam. Tanck uit Vragender, Tymen behaalde de topscore van 89 punten onder het zadel en 90 punten aangespannen! Hij behaalde op alle onderdelen een 8 of hoger!   

De sterhengst Viktor van den Meyerhöfen (Aarnold x Mintse) van fokker/eigenaar: HJ Bothmer uit Neustadt behaalde een hele mooie score van 77 punten onder het zadel en 77 punten aangespannen.

Tjitze fan 'e Goëngamieden (Aarnold x Tsjalke) fokker: Brandsma uit Goenga, eigenaar A Okkema,uit Britswerd behaalde een score van 73,5 onder het zadel en 74,5 aangespannen. Na de test werd Tjitze aangeboden voor de keuring en werd hier ster verklaard!

Het sterpercentage van de nakomelingen ligt hiermee ook heel hoog, van de tot nu toe 12 gekeurde nakomelingen zijn er 7 ster verklaard!

Foto: Tymen van 't Lansink (Foto: Johanna Faber)

 

 


 

 

 

Copyright (c) Fradocos 2014. All rights reserved.